Focus On

Ideje arra koncentrálni, ami igazán számít.

Túltoltam?
Túltoltam?

Többektől hallom az utóbbi hetekben, hogy túltolták, túlpörögték magukat. Ezek az emberek karikás szemmel, energiahiányosan, ólomsúlyokkal magukon próbálnak meg tovább menni. És mindegyikük állítja, hogy nincs ideje pihenni.

quit.jpg

Van az a bölcs mondás, hogy ha éhes vagy, egyél. Ha szomjas, igyál. Ha fáradt, akkor pedig pihenj le. És most te is azt mondod, hogy ja persze Ha ez ilyen könnyű lenne!

Kapcsolat önmagammal

Az ember (tisztelet a kivételnek) ...

Első szabály: sportolj! A második: okosan sportolj!
Első szabály: sportolj! A második: okosan sportolj!

20170914_192634.jpg

Sportolni jó, sportolni egészséges. Ezt mindenki tudja. Mégsem mozgunk. És aki mozog, az sokszor hibásan teszi, ami még többet is árthat, mint amennyit használ.

Egy friss közvéleménykutatás szerint a magyar embereknek csupán 33 százaléka mozog rendszeresen, ebből pedig 11 százalék vallja, hogy örömét leli a mozgásban. Aki pedig nem szereti, az abbahagyja. Pedig a testmozgás az egyik legjelentősebb preventív erővel bíró egészségmegtartási tényező.

...

Miért jó az online képzés, és miért nem?
Miért jó az online képzés, és miért nem?

Nos, nem hiszem, hogy lenne értelme száműzni a „bejárós” módszert, hiszen számtalan előnye van koptatni az iskolapadot. De kétségtelen, hogy az online tanulásban rengeteg a lehetőség, amit előnyös kiaknázni.

online-learning_1460_707_70_s_c1_c_c.jpg

Saját tempó

A legfontosabb előny, hogy saját tempót vehetsz fel. Úgy osztod be az idődet, ahogy te akarod. A tantermi oktatásban kapsz egy órarendet, amihez igazodsz. Az online kurzusokon viszont csak a határidőkhöz kell igazodni. Arról nem is ...

Nagykorúság
Nagykorúság

A lányom a napokban lett 18 éves. Azt hittem, hogy ez a dátum semmit sem változtat meg, de nem volt igazam. Olyan ez, mint a házasságkötés, azt hisszük, hogy egy papírtól aztán minden marad a régiben, pedig dehogy.

dscn1486.JPG

itt még kicsi, és kezesbárány (ja nem, sosem volt az)

Nem voltam erre felkészülve. Mármint arra a változásra, ami elindult bennem. Nem kell itt semmilyen égbekiáltóan nagy dologra gondolni, mégis égbekiáltóan nagy a metamorfózis. Miért?

...

Egyetlen tanács a sikeres újévi fogadalomhoz
Egyetlen tanács a sikeres újévi fogadalomhoz

happy-1260x840.jpgHa eddig nem tartott ki februárnál tovább az újévi fogadalmad, akkor tudnod kell: nem vagy egyedül. Az emberek 80 százaléka feladja.

Tele van az internet olyan cikkekkel, amelyek arról értekeznek, hogyan valósítsuk meg az újévi fogadalmainkat. X+1 pontba szedik össze a teendőket, amelyek betartásával diadalszekérrel vonulhatunk majd a minket ünneplő tömeg előtt, amiért  lefogytunk, egészségesebben éltünk, leszoktunk valamiről, boldogabbak, jobb munkaerők, jobb ...

Ha nem úgy sikerült a karácsony
Ha nem úgy sikerült a karácsony

Minek egy nap, amikor a szeretetet ünnepeljük, egész évben kéne szeretni, nem csak egy napon!

Nos, ez az egyik legnépszerűbb szlogen azoknak a szájából, akik nem értik az ünneplés lényegét. Egyébként igazuk van, tényleg egész évben szeretni kéne egymást, de ettől még fontos, hogy legyen egy nap az évben, amikor ünnepeljük is. Olyan ez, mint a születésnap: egyszer üljük évente, ettől még a többi 364 napon is létezünk.

celebration-3042641_960_720.jpg

Az ünneplés nagyon fontos ...

A boldogság kulcsa, hogy ne akarj az lenni
A boldogság kulcsa, hogy ne akarj az lenni

Görcsösen nem lehet boldognak lenni, ahogy ezt Popper Péter író és pszichológus is kifejtette. A boldogság egy érzelem, az érzelmeknek pedig megvan az a tulajdonságuk, hogy akaratlagos szabályozásunk felett állnak. Eldönteni hogyan érezzünk, nem lehet.

happy.png

De akkor hogyan legyek boldog?

A jó hír, hogy erre könnyű a válasz: lazulj le! A rossz hír, hogy ha valaki ezt a tanácsot hallja, akkor már a második hiábavaló, sőt ártalmas tippet kapta a „legyél boldog ...

A tökéletes ajándék
A tökéletes ajándék

bad.jpg

Az ajándékozás ugyanis nehéz műfaj, de van pár trükk arra, hogy célba találjunk meglepetésünkkel.

Egy felmérés szerint az emberek döntő többsége azt értékeli, ha érzik a törődést az ajándék mögött. Vagyis legyen bármilyen drága az ajándék, ha nincs benne valódi tartalom, akkor csak kidobott pénz. A személytelen, haszontalan, random vásárlás árt. Nehéz és kínos pillanatoktól kímélhetjük meg magunkat és a másikat, ha időt szánunk az ...

A világvége lassú lesz és fájdalmasan hosszú
A világvége lassú lesz és fájdalmasan hosszú

A Föld nem tűnik el, de mi emberek hamarosan eltűnünk, és sajnos nem apokaliptikus hirtelenséggel, hanem lassú kínlódással. Ebben benne lesz a vízhiány, az éhezés, a háborúk, és a járványok is. Mint egy olyan világvége mozi, amibe mindent egyszerre sűrítenek bele a hatás kedvéért. Csak itt nincs heppiend.

howtowinthec.jpg

a kép forrása: phys.org 

Önzés és rövidlátás

A problémának két oldala van. Az egyik az országok, nemzetek "erőfeszítése", a másik az ...

Focus On

A FocusOn blog a testi, lelki, szellemi egészség témáira koncentrál.

Friss topikok

Címkék

1848-49-es forradalom és szabadságharc (1) acroyoga (3) agresszió (1) agy (12) ajándék (1) alvás (1) átlaghőmérséklet (1) bántalmazás (1) befagyasztva (1) betegség (1) boldogság (1) döntésképes (1) egészség (21) egészségmegőrzés (1) egészségnevelés (8) egyenjogúság (1) életkor (1) életmódváltás (1) ENSZ (2) érintés (1) érzelem (1) Európai Unió (1) fájdalomcsillapító (2) fascia (1) fegyver (1) felmelegedés (1) férfiak (1) fogadalom (1) fogamzásgátlás (1) Föld (5) gyerek (7) gyereknevelés (4) hőség (1) immunrendszer (1) iskola (1) jóga (6) karácsony (1) kiállítás (1) klíma (3) klímaváltozás (3) kommunikáció (10) környezetvédelem (1) kötőszövet (1) kutatás (15) láb (1) lélek (14) Magyarország (1) masszázs (1) meditáció (1) megkönnyebbülés (2) mentálhigiéné (1) migráció (1) mozgás (11) mozgásszegyény életmód (2) műanyag (1) munkaügyi központ (1) nagykorúság (1) nők (2) okostelefon (2) oktatás (6) Olimpia (1) önkéntes (1) onlinetanfolyam (2) párkapcsolat (1) pénz (2) politika (1) psziché (21) pszichológia (1) Rio (1) siker (11) sport (1) stresszkezelés (6) stresszoldás (10) találmány (1) tanács (1) tanár (2) tanfolyam (1) tanulás (2) társas kapcsolatok (11) természetvédelem (10) test (8) thaimasszázs (1) tudomány (23) túlfogyasztás (1) túlpörgés (1) újév (1) ülőmunka (2) unalom (2) ünnep (1) USA (2) vélemény (13) véna (1) videó játék (1) Világörökség (1) visszér (1) visszértágulat (1) WWF (2) Címkefelhő