Focus On

Ideje arra koncentrálni, ami igazán számít.

Elidegenedett? Magányos? Igazi kapcsolatok építése helyett inkább vásároljon kütyüket!
Íme, 4 toplistás darab azokból a „fejlesztésekből”, „találmányokból”, „vívmányokból” (az idézőjel szigorúan indokolt), amelyek megpróbálnak egy problémára adekvát, vagyis megfelelő választ adni.

Az alábbi válogatásban olyan újdonságokat gyűjtöttem össze, amelyek egy-egy problémára válaszolnának. Az általuk felkínált megoldások nem hogy nem oldanak meg semmit, de még fokozzák is a bajt.

  1. Kezdem személyes kedvencemmel, a high-tech babanyugtatóval. Ha sír az újszülött, csak helyezd rá erre a gépre, ami ringat, vibrál, puha és a tökéletes pozícióban tartja a kisdedet. Itt utalnék Harlow híres drótanya-szőranya kísérletére, ami egyértelműen azt mutatta, hogy az “érintés biztonsága” az, ami az embergyermekek és a majomkölykök pszichológiai fejlődésében és lelki egészsége szempontjából a leglényegesebb. Szóval ahelyett, hogy a frusztrált, magányos és fáradt anyáknak ilyen pótszereket kínál a piac, talán meg kéne teremteni azt a támogató környezetet, amelyben hús-vér emberek veszik le az anya válláról a terhet, ha szükséges.

  2. A sorban most a második helyre szorult a kutyamobil. Ez az eszköz arra hivatott, hogy az elfoglalt gazdi bármikor rácsöröghessen otthon unatkozó kedvencére. El is képzeltem, ahogy egy megbeszélésről hirtelen kiviharzik az egyszeri menedzser: „Elnézést, de ezt fel kell vennem. A kutyám hív, lehet, hogy baj van!” Erre a találmányra is igaz, hogy nem mindenféle kütyükkel kell háborgó lelkiismeretünket nyugtatni, hanem elegendő időt kell tölteni a gondjainkra bízott állattal. Akinek nincs ideje, az ne tartson kutyát! Megértem, hogy „olyan jó, ha este legalább egy kutya szeretettel vár haza”, de az állattartás felelősség, és kötelességekkel jár. Ha nincs lehetőséged foglalkozni a kedvenceddel, akkor szimpla önzés mégis befogadni egyet. És még valami: egy igazi kutya az első adandó alkalommal rápisil a mobiljára.



  3. Ha felelős emberként úgy döntesz, hogy nincs időd kutyát tartani, akkor ajánlhatom neked a farkat csóváló párnát. Ez a vívmány is azon a pszichológiai elven alapszik, hogy az ember (is) kötődni akar, lehetőleg valami puha, szőrös és meleg dologhoz, mert az olyan hasonló hozzánk. (Még akkor is, ha mostanában borotválkozunk, az evolúciós beidegződéseket nehéz kiirtani). Ha szerinted erre nem egy embertársad a megfelelő alany, akkor vásárolhatsz ilyen csodát. Olyan, mint egy kutya- vagy macskahátsó, enni sem kér, és sétáltatni sem kell. Nem véletlen, hogy erre a piaci résre Japánban bukkantak rá, ahol elég erősek a robotikában, plusz számos súlyos okból kifolyólag a fiatalok többsége nem gondolkodik családalapításban és egyre kevesebb gyerek születik.

  4. Végül, de nem utolsó sorban következik a felcsatolható kutyazacsi. Ha sétálni mentek kedvenceddel, te pedig undorodsz a kakitól, vagy csak unod szedegetni, csatolj rá egy zacskót. A lovaknál bevált, nem? Isten mentsen attól, hogy egy kicsit is közelebb kerülj a realitáshoz, hogy megtapasztald, a kutya kakil! Ne hajolgass, ne szenvedj a kényelmetlenségektől! Az egyetlen gond vele, hogy ki kell dobni (a zacsit). Reménykedjünk, hogy brit kutatók hamarosan megtalálják a kutykaki elimináló sprayt, és akkor ez a probléma is megoldva.

A bejegyzés trackback címe:

https://focusonblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3613645200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.02.09. 12:15:42

Ebből a farokcsóválós párna a jó ötlet. Pont annyit tud mint egy igazi kutya és nem kell neki sem zacsi sem mobil. Ha minden gazdi átszokna, akkor Pest nem nézne úgy ki mint egy nyilvános illemhely, nem lenne minden négyzetméteren egy kutyagumi, és nem bűzlene minden ház sarka a kutyahúgytól.

saláta boglárka (törölt) 2018.02.09. 13:03:13

azt hittem a fb és társai lesz megemlítve, így akinek nincsenek igazi kapcsolatai, máris 500 baráttal lesz gazdagabb, akik még lájkolják is rendszeresen és mindent tud is róluk.

Void Bunkoid 2018.02.09. 14:38:51

Baszki, ez félelmetes, lassan tényleg eljön az a totál emberi kapcsolat/szagok/érintések/bármi nélküli világ, amitől tartok.

"- A dohányzás nem tesz jót. Márpedig minden, ami nem tesz jót, az rossz. Tehát tiltott. Alkohol, koffein, küzdősportok, hús, h.....

- SZARNI LEHET?

- (bzzzz)John Spartan, egy egység büntetésre ítélem beszéderkölcsi szabálysértés miatt..."

Focus On

A FocusOn blog a testi, lelki, szellemi egészség témáira koncentrál.

Friss topikok

Címkék

1848-49-es forradalom és szabadságharc (1) acroyoga (5) agresszió (1) agy (12) ajándék (1) alvás (1) átlaghőmérséklet (1) bántalmazás (1) befagyasztva (1) betegség (1) boldogság (1) döntésképes (1) egészség (23) egészségmegőrzés (1) egészségnevelés (9) egyenjogúság (1) életkor (1) életmódváltás (1) elhízás (1) ENSZ (2) érintés (1) érzelem (1) Európai Unió (1) fájdalomcsillapító (2) fascia (1) fegyver (1) felmelegedés (1) férfiak (1) fogadalom (1) fogamzásgátlás (1) Föld (5) gyerek (7) gyereknevelés (5) hőség (1) immunrendszer (1) iskola (1) jóga (7) karácsony (1) kiállítás (1) klíma (3) klímaváltozás (3) kommunikáció (11) környezetvédelem (1) kötőszövet (1) kutatás (18) láb (1) lélek (14) Magyarország (1) masszázs (1) meditáció (1) megkönnyebbülés (2) mentálhigiéné (1) migráció (1) mozgás (14) mozgásszegyény életmód (4) műanyag (1) munkaügyi központ (1) nagykorúság (1) nők (2) okostelefon (2) oktatás (7) Olimpia (1) önkéntes (1) onlinetanfolyam (2) párkapcsolat (1) pénz (2) politika (1) psziché (21) pszichológia (1) Rio (1) siker (13) sport (1) stresszkezelés (7) stresszoldás (10) találmány (1) tanács (1) tanár (2) tanfolyam (1) tanulás (2) társas kapcsolatok (11) természetvédelem (10) test (8) thaimasszázs (1) tudomány (24) túlfogyasztás (1) túlpörgés (1) újév (1) ülőmunka (3) unalom (2) ünnep (1) USA (2) vélemény (13) véna (2) videó játék (1) Világörökség (1) visszér (2) visszértágulat (2) WWF (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása